3 Tips Voor Een Summer Body Tijdens Lockdown

3 Tips Voor Een Summer Body Tijdens Lockdown

Het is dit jaar zeker niet makkelijk om aan je summer body te werken, maar we moeten denken in oplossingen en er het beste van maken. Daarom helpen wij jou graag bij het behalen van jouw summer body! Hier een paar tips om toch jouw summer body te realiseren dit jaar

Eten in een calorie–tekort

Bij een summer body horen natuurlijk de buikspieren. Vaak denken mensen dat, wanneer je je buikspieren veel traint, de buikspieren zichtbaar worden. Helaas is dit niet het geval. Je zal je buikspieren pas gaan zien als je vet percentage laag genoeg is. Als dit nog niet het geval is, zal je in een calorie-tekort moeten gaan zitten. Dit betekent dat je dagelijks minder calorieën binnenkrijgt dan het aantal calorieën dat je verbrandt. Zo val je af en zal jij je buikspieren gaan zien!

Grote spiergroepen trainen

Het is belangrijk dat jij je focust op het grote plaatje. Dit betekent dat je moet focussen op de grote spiergroepen en met name de grote oefeningen. Denk hierbij aan push ups, pull ups, enzovoort of wanneer je materialen tot je beschikking hebt: squats, deadlifts enzovoort. Het goede aan deze grote oefeningen is ten eerste dat je meer calorieën verbrandt omdat je meerdere spiergroepen tegelijk moet aanspannen bij de oefeningen. Dit is dus effectiever dan bijvoorbeeld een bicep curl. Daarnaast train je bij de grote oefeningen ook gelijk je buikspieren mee om je lichaam in balans te houden.

Buikspieren trainen

Dit klinkt misschien tegenstrijdig met de eerste tip, maar dit is het niet. Wanneer je vet percentage laag genoeg is, is het trainen van buikspieren zeker een meerwaarde. Buikspieren zijn net als de rest in het lichaam ook gewoon spieren. Deze spieren zullen net als de andere spieren beter gaan tonen wanneer jij ze traint. 

Conclusie

De combinatie van de bovenstaande tips is het belangrijkst. Probeer ze daarom ook alle drie toe te passen in je dagelijkse ritme. Hierdoor zal jij dit jaar alsnog je summer body realiseren! Je kunt hierbij ook gebruik maken van ons summer body schema, deze is speciaal gemaakt om dit doel te bereiken.