5 Fitness Tips Voor Beginners

5 Fitness Tips Voor Beginners

Doe altijd een warming up voor je workout

Een warming up is erg belangrijk als je op lang termijn goede resultaten wilt boeken. Het bereid je fysiek en mentaal voor op de training die gaat komen. Je maakt je gewrichten los, waardoor de kans op blessures een stuk kleiner is. Een warming up bestaat vaak uit 5 tot 10 minuten op de crosstrainer, loopband of fiets. Je mag het echt wel warm krijgen, maar let erop dat de echte training nog moet komen, dus zorg ervoor dat jezelf niet teveel uitput.

Techniek gaat voor gewicht

Het is erg belangrijk om eerst de techniek door te hebben van de oefeningen. Zo zul je de desbetreffende spier ook beter trainen dan dat je zomaar zo zwaar mogelijk gaat. Ook door te zware gewichten te pakken kan je blessures oplopen. Dat brengt je alleen maar verder weg van de progressie die je wilt boeken. Begin dus eerst met de techniek onder controle te hebben, en kijk daarna pas naar het verzwaren van de oefeningen 

Focus op de compound oefeningen

Dit is heel effectief voor beginners en gevorderden. Door de focus op compound oefeningen te leggen, zul je sneller je gewenste doel behalen. Of het nu afvallen of spiermassa opbouwen is. Bij beide doelen is de focus op compound oefeningen essentieel. Het zal je sterker maken waardoor je ook meer spiermassa gaat opbouwen. Ook verbrand je er een stuk meer calorieën mee dan bijvoorbeeld met cardio of isolatie oefeningen. Focus hier dus op, wanneer je begint met trainen.

Train niet met ego

Heel belangrijk als je net begint met trainen. Je hebt misschien wel filmpjes gezien op internet van mensen die het al jaren doen, en je denkt dat doe ik ook even. Dit is een van de grootste fouten die je kan maken. Zij zijn niet voor niks al jaren bezig. Dit kan je niet even in een paar weken tot maanden bereiken. Als je ego gaat gebruiken, ga je waarschijnlijk te zwaar en verkeerd trainen en loop je snel blessures op. Daarnaast verlies je zo ook snel motivatie en bestaat er een grote kans dat je het dan opgeeft. Dit is zonde natuurlijk. Ben realistisch en geniet van het avontuur!

Train met een goed trainingsschema

Wanneer je begint met trainen is het belangrijk dat je voor de goede oefeningen kiest, om zo snel mogelijk resultaat te zien en blessures te voorkomen. Omdat je net begint is het verstandig om gebruik te maken van een goed onderbouwd trainingsschema, zo hoef je alleen te focussen op het uitvoeren van dit schema.