5 Redenen Om Voor Krachttraining Te Kiezen

5 Redenen Om Voor Krachttraining Te Kiezen

Krachttraining brengt veel voordelen met zich mee. Krachttraining verbrandt bijvoorbeeld veel calorieën en zorgt voor minder blessures. Hieronder de 5 belangrijkste redenen om voor krachttraining te kiezen.

Je verbrandt veel calorieën 

Vaak wordt er gedacht dat cardio training meer calorieën verbrandt dan krachttraining. Dit is niet het geval. Door krachttraining te doen verbrandt je lichaam langere tijd door, omdat deze het herstelproces ingaat. Je lichaam blijft hierdoor langer werken dan bijvoorbeeld cardio training, waarbij dit proces gelijk stopt wanneer je met de cardio training stopt. 

Je ontwikkelt spiermassa, hierdoor is de kans op blessures kleiner 

Door krachttraining ontwikkel je de spieren. Deze worden sterker door de progressieve overload waarmee je de spieren belast. Je spieren passen zich hierop aan en worden daardoor sterker. Wanneer de spieren sterker worden kunnen ze ook grotere klappen opvangen. Hierdoor is de kans op blessures een stuk kleiner dan waneer je geen krachttraining doet. 

Krachttraining helpt bij het verlagen van de bloeddruk 

Het is ten eerste belangrijk dat de training beoordeeld wordt op de verhoogde bloeddruk. Het is belangrijk dat de intensiteit niet te hoog ligt. De specifieke reden(en) dat krachttraining de bloeddruk verlaagt is nog niet helemaal duidelijk. Er is wel wetenschappelijk bewezen dat dit zo is.

Ook je gewrichten en pezen versterken, dit gaat veroudering tegen 

Je ziet het tegenwoordig steeds meer. Senioren die met krachttraining beginnen. Het is al aangetoond dat dit de gewrichten en pezen versterkt. Dit is voor senioren nog belangrijker dan voor jongeren. Hoe vaak hoor je wel niet, dat door een simpele val een senior de heup breekt. Krachttraining heeft een positief effect op het voorkomen van dit soort ongelukkige vallen. 

Je verbetert je lichaamshouding 

Je lichaamshouding is waarschijnlijk in deze tijd belangrijker dan ooit. De meeste van ons werken nu namelijk thuis achter de computer. Vaak is de houding hierbij niet optimaal. De kans dat je hierdoor last van je rug/schouders/nek krijgt is zeer aanwezig. Daarom word het extra belangrijk om aan je lichaamshouding te werken. Krachttraining kan je hierbij heel goed helpen. Focus dan op de krachtoefeningen die je houding verbeteren zoals de face pull. 

Naast deze redenen zijn er zeker nog meer positieve redenen om te beginnen met krachttraining. Daarom raden wij jou zeker aan om krachttraining eens te proberen (als je dit niet al doet). Wij helpen jou hier graag bij! Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van een van onze trainingsschema’s om zeker te weten dat je gebruik maakt van de goede oefeningen.