De “Beste” Voeding Om Af Te Vallen

De “Beste” Voeding Om Af Te Vallen

Er is natuurlijk geen “beste” voedingssoort, maar er zijn wel verschillende eigenschappen die bepaalde voedingssoorten “beter” maken dan anderen, wanneer je wilt afvallen. Het kan op heel veel verschillende manieren. Het belangrijkste is om te zoeken wat bij jouw past. Dit niet voor eventjes zoals een crashdieet, maar voor het lange termijn. Dat is het enige wat telt bij All In 1 Fit. Alhoewel er geen “beste” voeding is om af te vallen, zijn er wel verschillende factoren die je kunnen helpen. Hier onze top 3 om het voor jou makkelijker te maken.

1. Focus op eiwitten

Eiwitten helpen goed bij spieropbouw en spierherstel. Dit proces kost energie, wat betekent dat het letterlijk calorieën verbrandt. Daarbij is het ook zo dat hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer je verbrandt.

Daarnaast stimuleren eiwitten bepaalde enzymen die het hongergevoel stillen. Dit maakt het makkelijker om een calorietekort vol te houden.

2. Eet veel groenten

Groenten stilt je hongergevoel enorm. Daarnaast bevat het ook erg veel vitaminen en mineralen. Dubbele winst dus. Dat is nog niet alles. Er zitten ook erg weinig calorieën in, waardoor je er veel van kan eten zonder dat het negatieve effecten heeft op je afvalproces. Wanneer je veel groenten eet vult je maag zich waardoor je minder snel naar ongezonde voeding zult grijpen.

3. Eet genoeg vezels

Vezels hebben ook een belangrijk aandeel in het hongergevoel. Ze geven je langer een verzadigd gevoel waardoor je minder snel naar (ongezond) ander voedsel zult grijpen. De reden dat je langer verzadigd bent is doordat voedingsvezels je bloedsuikerspiegel langer stabiel houden. Dit omdat de vezels je voeding in je bloedbaan vertragen.

Tot slot: Er is geen beste voedsel om af te vallen. Het is erg belangrijk om te weten wat je binnen krijgt, en daarnaast wat voor jouw persoonlijk werkt. Om af te vallen moet je in een calorie-tekort zitten. Dat is de enige manier om effectief af te vallen

Heb je hierbij hulp nodig? Dan voelen wij ons vereerd om jou verder te helpen met je doel(en). We bieden bijvoorbeeld een specifiek voedingsadviespakket aan om jou hierbij te ondersteunen.