De Sportschool ‘Volhouden’

De Sportschool ‘Volhouden’

De laatste weken zijn we in Nederland erg verwend met het mooie weer. De zomerkriebels beginnen daarom ook weer door te komen. Dit kan een erg fijn gevoel zijn, maar helaas ook een gevoel van onzekerheid. Onzekerheid over je gezondheid, onzekerheid over je lichaam. Dit is geen fijn gevoel om te ervaren tijdens deze schitterende tijd. Gelukkig heb je nu nog genoeg tijd om je gezondheid te verbeteren en jouw droomlichaam te realiseren!

Beginnen is het moeilijkst

Ik snap dat je al moe wordt bij het lezen van het stukje hierboven. Misschien is je leven al compex en druk genoeg. De laatste die je zal tegenspreken ben ik. Helaas zie ik het alleen niet als een excuus om aan je gezondheid en lichaam te werken. De drukste mensen in de wereld geven bijna allemaal aan dat fitness of een andere vorm van sport hun juist helpt in het drukke leven. Laten we de excuusjes daarom gelijk elimineren en het probleem aanpakken bij de core. Het is moeilijk om te beginnen. Dit is met elke gezonde gewoonte die je wilt opbouwen zo. Denk maar eens aan het begin van je schooltijd toen je moest gaan leren voor een toets. Dit was echt heel lastig. Gelukkig door het te blijven herhalen wordt dit steeds makkelijker om eraan te beginnen. Zo is het niet anders met fitness. Ben daarin ook eerlijk naar jezelf toe. Je kan jezelf niet voor de gek houden door te zeggen dat je wel even fitness oppakt en volhoudt. Daar ben je veel te slim voor. Wees daarom eerlijk en weet dat je een lastige weg tegemoet gaat, maar wel de weg die jou verder brengt en je een stuk gelukkiger laat voelen.

Reward jezelf

Het is al lastig om de keuze te maken en voor je gezondheid te kiezen. Wie weet heeft een externe factor je overgehaald, zoals dat je bijvoorbeeld nog lang actief met je kinderen wilt spelen. Dit is in het begin prima om het op te pakken. We gaan zelfs nog verder. In het begin van het proces is het goed om jezelf te rewarden bij elke goede beslissing die je maakt op het gebied van gezondheid. Vandaag naar de sportschool geweest? Dan heb jij dat chocolaatje verdiend waar je de hele dag al over fantaseert. Je kan de stap zelfs nog kleiner maken. De auto gestart en naar de sportschool gereden? Trakteer jezelf op iets dat je graag wilt. Het is namelijk zo dat de eerste beslissing het moeilijkst is. Als je al naar de sportschool bent gereden ga je 9/10 echt wel iets doen. Maak het jezelf daarom niet te moeilijk en reward jezelf. Dit heb je verdiend!

Het wordt ‘second nature’

Nadat je al een tijdje goed bezig bent zal je gaan merken dat het steeds makkelijker wordt. De gewoonte begint al aardig door te komen in je geest. Wanneer dit het geval is mag je enorm trots op jezelf zijn! Je hebt meer bereikt dan dat je een tijdje terug ooit had verwacht. Nu zal je gaan merken dat je de rewards ook steeds minder nodig gaat hebben. De sportschool is nu zo gewoon geworden en je voelt je eigenlijk al goed zonder de reward. Dit is het moment om die chocolade en andere slechte dingen op te geven. Op dit moment denk je misschien “oh nee , die reward heb ik altijd nodig”. Geloof me, dit is niet waar. Werk eerst aan het ‘second nature’ maken van de habit en denk daarna pas aan de reward opgeven!

Gefeliciteerd je hebt zojuist gewerkt aan je gezondheid en het verbeteren van je lichaam! Nu is het belangrijk om de principes van hierboven te gaan toepassen, zodat je het vol blijft houden. Je bent sterker dan je denkt, alleen soms moet je het jezelf niet te moeilijk maken. Hier zijn we namelijk al erg goed in. Maak het jezelf gemakkelijk en geniet van het resultaat!

Op onze site bieden wij verschillende gezondheidspakketten aan om jou extra te helpen bij het werken aan een betere gezondheid en je droomlichaam. Op de site staat onder andere het summerbody schema. Deze is speciaal gemaakt om jou zelfverzekerd de zomer in te laten gaan!