Een Betere En Fittere Versie Van Jezelf In 2021

Een Betere En Fittere Versie Van Jezelf In 2021

Je voelt je fitter

Zeker in deze moeilijke tijd (lockdown) is thuiswerken voor bijna iedereen de realiteit. Je beweegt waarschijnlijk een stuk minder op de dag. Hierdoor voel je jezelf de hele dag futloos, laag in energie en je hebt eigenlijk nergens zin in. Dit is niet gek, als je weinig beweegt. Door te fitnessen zul je merken dat je jezelf een stuk fitter voelt. Al doe je dit 20 minuten per dag. Dit zal al een enorm verschil maken. Over de hele dag zul je productiever zijn en meer energie hebben. 

Minder stress 

Het is bewezen dat fitnessen goed werkt tegen stress. Door te sporten neemt de productie van Cortisol af, waardoor je minder stress ervaart. Ook zul je merken dat je tijdens het fitnessen, je hoofd kan leegmaken. Je focusst op het sporten en voor de rest valt alles daarbuiten. Dit is even tijd voor jou! 

Je mag meer eten en drinken (en valt toch af) 

Alles draait in grote lijnen om calorieën. Het is heel simpel. Met sporten verbrand je calorieën. In theorie kan je dan ook meer eten en drinken dan je voorheen deed, om dezelfde calorieën te halen. Dit kan weleens handig zijn, als je al weet dat je die dag wat meer calorieën binnen gaat krijgen. 

Je slaapt beter en dieper

Als je ervaart dat je ’s avonds lastig in slaap komt, kan dit zomaar komen doordat je (te) weinig hebt gedaan die dag. Zeker met het thuiswerken is dit helemaal niet zo raar. Door het werken ben je misschien wel mentaal uitgeput door de dag, maar je lichaam is nog helemaal niet moe. Hierdoor kom je moeilijk in slaap. Op de dag bezig zijn met fitness maakt je lichamelijk moe, waardoor je makkelijker en beter kunt slapen. Ook zorgt fitness voor een diepere slaap. Door de inspanning komt ons lichaam
in de nacht beter tot rust. Hoe dieper je slaap is, hoe beter het herstel. Niet alleen van je lichaam, maar ook van je geest. 

Sterkere spieren, botten en pezen

Het is geen verassing dat, door het fitnessen, je spieren sterker worden. Maar vaak wordt er minder gedacht aan de botten en pezen. Het is bewezen dat deze ook sterker worden door fitness. Je voelt je dus letterlijk sterker in je lichaam. Je zal minder snel pijntjes ervaren in je lichaam en ook lichamelijk meer aankunnen. 

Meer zelfvertrouwen

Door te fitnessen zul je ook meer zelfvertrouwen krijgen. Je gaat je lichaam mooier vinden en deze ook beter leren kennen. Dit geeft je vertrouwen over je lichaam en daardoor ook over het totale plaatje. Alles is door hard werk te verbeteren, zo ook je lichaam. Dit kun je ook verder doortrekken naar de andere vlakken in je leven. 

Mentaal voordeel

Bewegen en sporten is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je mentale staat. Beweging heeft bijvoorbeeld een gunstig effect bij angst en depressie. Dit omdat je lichaam bijvoorbeeld dopamine aanmaakt. Dit stofje maakt je letterlijk blij. Het heet daarom ook het gelukshormoon. Dopamine maakt je niet alleen gelukkig, maar is ook goed voor bijvoorbeeld het beter in staat zijn om connecties te leggen en op nieuwe ideeën te komen. 

Conclusie

Iedereen wilt van 2021 een beter jaar maken dan 2020. Wij bij All in 1 Fit willen jou daar graag bij helpen! We hebben op jou gerichte trainingsschema’s en voedingsschema’s waardoor jij 100% resultaat gaat boeken! Bij vragen verwijzen we je graag door naar onze contact pagina, zodat wij jou snel verder kunnen helpen.