Effectief Je Levensstijl Aanpassen

Effectief Je Levensstijl Aanpassen

Je ritme is niet optimaal en daardoor doe je niet de dingen die je wilt doen op een dag. Dit is een veel voorkomend probleem. Vaak horen we terug dat dit aan tijdgebrek ligt. Zo ook het niet kunnen sporten, of je voeding niet op orde hebben. Ergens weet je ook wel dat een goede levensstijl te realiseren is, zelfs met een druk tijdschema. En dat je zelfs meer energie krijgt van sporten en goed eten. Maar hoe ga je een gezonde levensstijl nu effectief realiseren? 

Ten eerste is het belangrijk om te weten hoe je jouw levensstijl kunt aanpassen. Om iets een gewoonte te maken moet je het 21 dagen achter elkaar doen. Dus als je 21 dagen achter elkaar bezig bent met een gezonde levensstijl, zal je geest zich aanpassen. Dit betekent niet dat je 21 dagen achter elkaar moet gaan trainen. Het gaat erom dat je 21 dagen achter elkaar bezig bent met een gezonde levensstijl. 

Daarnaast kan je het jezelf ook een stuk makkelijkker maken. Zeker met een druk tijdschema is dit erg praktisch. Je kan bijvoorbeeld op een vrij uurtje in de week “meal preppen”. Dit is voor meerdere dagen eten maken, zodat je andere dagen tijd kunt besparen. Ideaal als je een lange werkdag hebt en niet veel tijd hebt om eten te maken. Dit zal je ook weerhouden om voor de makkelijke weg te gaan en een snack op het werk te pakken. Je gaat natuurlijk geen maaltijd weggooien die je zelf al hebt klaargemaakt. 

Ook een weekplanning maken kan erg effectief zijn. Zo krijg je een beter beeld van waar je jouw tijd in de week aan besteed. Misschien kom je er dan wel achter dat je 2 uur per dag op social media zit, of een uur per dag Netflix kijkt. Dan realiseer je opeens dat je genoeg vrije tijd hebt, maar je jouw tijd misschien gewoon anders moet indelen. Als je van te voren ook al een uurtje fitness op je planning zet, ga je als het ware ook de verplichting met jezelf aan. En niemand wilt zichzelf teleurstellen.

Als laatste kan je ook tegen familie en vrienden vertellen hoe jij je levensstijl wilt aanpassen. Zo zet je gezonde druk op jezelf. Je wilt jezelf niet teleurstellen, maar je vrienden en familie ook niet. Dit kan je net dat beetje extra motivatie geven om door te zetten. 

Het is erg belangrijk om jezelf goed te kennen. Zo weet je wat je valkuilen zijn en hoe je hierop moet inspelen. Kijk daarom wat er voor jou werkt. Misschien is het wel iets wat ik hierboven heb uitgeschreven, misschien is het wel iets heel anders. Het belangrijkste is dat jij jezelf trots kan maken met een gezondere leefstijl.

Als je het plannen van je trainingen en voeding makkelijker wilt maken, kun je ook gebruik maken van trainingsschema’s en/of voedingsschema’s. Zo bespaar je tijd en weet je zeker dat je de goede richting opgaat bij het realiseren van een gezonde levensstijl.