Fit In De Zomer

Fit In De Zomer

Wie wilt het niet? Fit zijn in de zomer, oftewel een summer body. Helaas gaat het bij de meerderheid toch mis. Waardoor komt dit? Is het doorzettingsvermogen, te weinig kennis of heel iets anders? Dit is natuurlijk voor iedereen anders, maar na het lezen van deze blog heb jij een opzet waardoor het deze zomer wel gaat lukken! 

Laten we eerst de fabeltjes ontkrachten, want deze kunnen jou demotiveren in je proces naar een fit lichaam. 

1. Je mag nooit meer ongezond eten 

Gelukkig is dit een fabeltje want anders had bijna niemand het volgehouden. Natuurlijk mag je nog weleens ongezond eten. Het draait allemaal om balans. Als jouw balans goed is, ga je resultaten boeken. Maak een realistisch plan en werk daar stapje voor stapje naartoe 

2. Doe 100 crunches per dag voor een sixpack 

Laten we eerlijk zijn, wie wilt er geen sixpack of strakke buik in de zomer? Vaak word er gezegd dat je daarvoor alleen je buik moet trainen. Als je dat advies andere jaren hebt opgevolgd, is het niet gek dat je gedemotiveerd bent geraakt en waarschijnlijk bent gestopt. Het is niet fout. Het is slim om ook je buikspieren geïsoleerd te trainen. Hierdoor zal het meer tonen MITS je vet percentage dit toelaat. Maar als je vet percentage te hoog is zal je nooit buikspieren zien. Hoeveel je ze ook traint.

3. Je bereikt je summer body binnen een maand 

Als je binnen een maand fit wil zijn, zou je nu al goed op weg moeten zijn, anders ga je dit niet behalen in een maand. Wees realistisch en neem er de tijd voor. Bekijk waar je nu staat en maak dit je begin punt. Plan wat je gaat doen om je doel te bereiken. Wat betekent fit voor jou? Wanneer ben jij tevreden? 

Nu we de fabels uit de weg hebben, kunnen we gaan beginnen met het fit worden voor de zomer. Hoe ga je dit aanpakken, en belangrijker nog, hoe ga je het dit keer wel behalen! 

1. Vind balans 

Het allerbelangrijkste is balans. Wanneer je geen balans hebt, is het niet vol te houden. Dit werkt voor alles zo, ook voor fit zijn/worden. Fit is een breed begrip en zal misschien voor iedereen anders zijn. Bekijk wat fit voor jou betekent. Hier spelen voeding en training een grote rol in. Als je bij 1 van de 2 geen balans vind zal de andere ook niet effectief zijn. Alles moet in balans zijn.

2. Stel doelen 

Verwachten dat je fit wordt zonder doelen te stellen, is hetzelfde als verwachten dat je een hoog cijfer scoort voor een toets zonder te leren. Een klein percentage kan ermee wegkomen, maar het grote gedeelte zal helaas falen. Dit klinkt heel heftig, maar zo is het wel. Met een doel voor ogen is de kans veel groter dat je dit ook behaalt. Want wanneer ben je tevreden, zonder een doel te stellen? Ook wanneer je motivatie wegzakt zullen je doelen je helpen om niet op te geven. Want wie wilt zichzelf nou teleurstellen? Ben daarom voorbereid en stel doelen. Dit maakt de kans, dat jij deze zomer wel fit bent, een stuk groter! 

3. Ken je zwakke plekken en speel hierop in 

Wanneer je jouw zwakke plekken kent is de kans dat jij deze zomer fit wordt een stuk groter. Dit omdat je slimmer bent dan je zwakke plekken. Wanneer je ze kent kan je er ook op inspelen. Zo is de kans dat jij hier nog in trapt heel erg klein geworden. Je mag jezelf ook zeker belonen, wanneer je een zwakke plek hebt overwonnen. Zo houd je het ook nog een beetje leuk voor jezelf. 

Begin optijd. Zo kunnen kleine misstapjes ook nog gecorrigeerd worden. Neem de genoemde punten hierboven mee en wordt deze zomer fit!

Wanneer je hulp nodig hebt bij het maken van een trainingsschema en/of voedingsschema, kun je ook gebruik maken van onze persoonlijke schema’s. Zo kun je nog makkelijker je doel bereiken! Wij hebben bijvoorbeeld een speciaal summer body schema om dit specifieke doel te bereiken.