Het Belang Van Core Stability Training

Het Belang Van Core Stability Training

Wellicht heb je de term “core stability” weleens voorbij horen komen. Dit betekent letterlijk romp stabiliteit. Is deze vorm van trainen alleen goed voor de welbegeerde 6 pack, of zit er meer achter?

Het is niet voor niks dat fysiotherapeuten zo hameren op deze vorm van trainen. Core stability training is namelijk de fundering van je gehele lichaam. Zo kun je al raden, wanneer deze zwak is, loop je veel kans op blessures op. En dit niet alleen bij de lage rug, wat vaak gedacht wordt.

Wanneer je een goede core stability hebt, zal het je helpen door de gehele dag heen. Het stuurt namelijk ook je armen en benen aan. Daarnaast vangt het ook de klappen van het lichaam op. Dat is de reden dat mensen met een sterke core minder vaak blessures oplopen. Als laatste behoud je ook een goede lichaamshouding. Een slechte lichaamshouding vergroot ook weer je kans op blessures. Met name aan de rug, schouders en nek.

Genoeg redenen om deze vorm van training in je workouts toe te gaan passen. Waar moet je nu op letten?

Ten eerste moet je weten uit welke spieren de core bestaat. Dit zijn maar liefst 29 verschillende spieren. Dit onder te verdelen in de: – rechte, schuine en diepe buikspieren – rechte en diepe rugspieren – grote en kleine bilspieren

Het is belangrijk om al deze spieren aan te pakken in je core workout. Zo behoud je een goede fundering in je lichaam, en verkein je de kans op blessures.

Wij van All In 1 Fit zijn gespecialiseerd in deze workouts, en helpen je graag verder om (weer) blessure vrij te worden/blijven.