De Voordelen Van Een “Simpel” Leven

De Voordelen Van Een “Simpel” Leven

Het leven draait tegenwoordig om multitasken. Wanneer je dit niet goed kan, val je al snel buiten de boot. Gelukkig wordt hier steeds meer onderzoek naar gedaan, en is er zelfs al bewezen dat je niet “goed” kan zijn in multitasken, omdat multitasken niet eens mogelijk is. Je kan alleen “goed” worden in snel switchen van verschillende opdrachten. Of dit effectiever en productiever is, is aan jou om in te vullen.

Doordat er veel onderzoek wordt gedaan naar zaken zoals multitasken, komt de term “simpel leven” vaker voorbij. Voor sommigen ook wel verwoord als “saai leven”. Maar is dit leven echt zo saai, en waarom kiezen mensen er uberhaubt bewust voor?

Laat ik ten eerste zeggen dat mensen die hier bewust voor kiezen, het niet zien als saai leven. Je hoeft het daarom ook niet zielig te vinden voor diegene. Niet iedereen wilt altijd met mensen om zich heen zijn. Deze mensen worden ook wel als introvert gezien. Introverts houden over het algemeen vaak van een “simpel” leven.

1 van de voordelen is dat je weet waar je aantoe bent. Omdat je vaak kiest voor een vast patroon om het simpel te houden haal je veel verassingen uit je dag. Dit kan resulteren als structuur in zowel je fysieke als mentale staat.

Een ander voordeel is dat je meer gaat genieten van zowel de kleine als de regelmatige dingen. Denk hier maar eens aan. Veel mensen zien een boom, en maar een paar mensen zien de structuur van de bladeren, de schors van de boom en de vogels die erin zitten. Wanneer je een simpel leven leeft, let je vaker op de dingen die normaal over het hoofd gezien worden. Er wordt zelfs gezegd dat dat juist de mooiste dingen zijn. Hoe saai kan je het dan nog noemen?

Als laatste kan het ook financieel erg interssant zijn. Omdat je weet waar je aantoe bent, heb je vaak ook een duidelijk beeld van wat er binnenkomt en uitgaat. Het zal ook logisch klinken dat mensen die een simpel leven leiden vaak minder uitgeven dan mensen die erg extrovert leven. Zo houd je meer geld over voor hetgene wat echt belangrijk is voor jou.

Laat me duidelijk zijn dat dit leven niet voor iedereen besteed is. je weet zelf het beste of dit bij jou past of totaal niet. Wel kan je leren van deze manier van leven, en kan je er misschien toch wat lessen uit implementeren in jouw leven.