Sixpack In Een Maand! Realistisch?

Sixpack In Een Maand! Realistisch?

Op het internet zie je van alles voorbij komen. Zeker als het over de sixpack gaat, zie je erg veel artikelen. Vaak worden er claims gemaakt zoals “Een sixpack in een maand!”. Maar is dit wel realistisch? 

Wanneer zie je jouw sixpack? Ten eerste is het belangrijk om te weten dat je genen een grote rol spelen. De ene persoon zal een 8 pack kunnen krijgen, de ander een 6 pack, maar ook een 4, of 2 pack is mogelijk. Je hebt dus niet altijd de kans om een 6 pack te krijgen. Stel je genen laten het toe, dan zul je als man ongeveer rond de 10% vet moeten hebben voordat het zichtbaar wordt. Als vrouw zul je ongeveer een vetpercentage van 18% moeten realiseren. Lager kan natuurlijk ook bij beide! 

Is dit mogelijk om te behalen in een maand? Dit ligt er natuurlijk aan waar je nu staat in dit proces. Ook je motivatie en aanleg spelen een grote rol. Als je vetpercentage nu rond de 13-14% zit, is dit realistisch om in een maand te behalen. Als je vetpercentage rond de 16-17% zit is het ook nog wel mogelijk, maar moeilijk om te realiseren. De vraag is, wil je dit wel? Dit omdat je in een grote calorie tekort moet zitten, en je hierbij ook veel spiermassa zult verliezen. Wij raden daarom aan, om het proces langzaam in te gaan, zodat je zoveel mogelijk spiermassa zult behouden. Soms wordt er weleens verteld dat je tijdens het afvallen spiermassa kunt opbouwen. Dit is helaas een mythe. Stel je bent een man met een vetpercentage van rond de 25%. Om dan, op een gezonde manier, naar een vetpercentage van 10% te gaan, mag je ervan uitgaan dat dit een klein jaar kan duren. Ben daarom altijd realistisch naar jezelf toe om demotivatie te voorkomen. 

Tips voor een sixpack

Houd je eiwitten hoog en eet gezond. Train daarnaast op compound oefeningen (squats, deadlifts, enz.). Dit zijn de grote oefeningen waarbij je de core ook moet aanspannen. Daarnaast is het aangeraden om nog 2-3x per week de buikspieren op zichzelf mee te pakken bij je training. Train dus niet de buikspieren elke dag. Dit is nergens voor nodig, en geeft je ook geen extra progressie. 

Het komt er dus op neer om, wanneer je een sixpack wilt krijgen, als man een vetpercentage te hebben van 10 of lager en als vrouw een vetpercentage van 18 of lager. Verder spelen de genen een belangrijke rol in wat je te zien krijgt. Is dit een sixpack, of een 8, 4 of 2pack. Het is aan te raden om je buikspieren apart te trainen, maar ook vooral je compound oefeningen te blijven doen!

Wij bij All in 1 Fit willen jou graag helpen je doel te bereiken! We hebben trainingsschema’s en voedingsschema’s gericht op dit specifieke doel, waardoor jij 100% resultaat kunt boeken!