Terug Naar De Sportschool

Terug Naar De Sportschool

Vanaf deze week mogen we weer terug naar de sportschool. Dus hoe kan jij het weer op een verantwoordelijke manier oppakken?

Zet je ego aan de kant 

Het is belangrijk om je ego aan de kant te zetten, wanneer je weer begint. Dit zal misschien niet makkelijk zijn, maar wel een must voor lange termijn resultaten. Wanneer je dit niet doet, zul je blessures oplopen, en alleen maar verder van je doelen raken. Daarbij verlies je misschien ook de motivatie waardoor je het helemaal opgeeft. Geef je lichaam de tijd om het weer op te bouwen. Je zal jezelf dankbaar zijn in de toekomst.

Focus op kleine stappen (progressive overload) 

Het is belangrijk om op de kleine stapjes te focussen. Dit omdat je ten alle tijden realistisch moet blijven. Wanneer je focust op te grote stappen kan het je alleen maar gaan tegenstaan en je demotiveren. Ook bij te grote stappen is de kans aanzienlijk dat je blessures oploopt. Als je focust op de kleine stappen zal je lichaam zich telkens gaan aanpassen aan de stapjes omhoog. Wat zal resulteren in goed resultaat. Het is daarnaast ook belangrijk dat je deze kleine stappen bijhoudt en noteert. Zo weet je waar je de volgende sessie weer nieuwe stappen kan proberen te zetten. Wees niet iemand die zegt “ik hoef het niet te noteren want ik onthoud alles”. Dit hebben veel mensen voor jou ook gezegd en helaas zijn deze mensen hier ook de mist mee ingegaan. Houd alles goed bij, en geniet van de kleine progressies die je wekelijks maakt.

Stel (sub) doelen 

Waarvoor train je? En wat zal jou de extra motivatie geven wanneer je even geen zin hebt om te trainen. Dit zijn belangrijke dingen die je moet weten wanneer je weer begint in de sportschool. Wanneer je niet weet waarom je het doet, is de kans erg groot dat je het opgeeft wanneer het niet precies gaat zoals je wilt. Wanneer je doelen stelt maak je het kenbaar aan je onderbewuste geest. Zolang je de doelen vaak voor je ziet, zal je ze zelf ook echt gaan geloven. Daarnaast weet je ook waar je naartoe werkt, en kan je dit stapje voor stapje uitvoeren. Je doelen zullen misschien nog ver weg zijn. Het is belangrijk om ten alle tijden je motivatie bij te houden. Hiervoor zijn sub doelen erg handig. Je pakt je doelen erbij en hakt ze in stukjes. Zo maak je sub doelen. Het mooie aan sub doelen zijn dat je altijd op korte termijn zijn. Zo kan je ten eerste meten of je op het goede pad bent. Als dit niet zo is, waar het fout gaat, en hoe je dit kan oplossen. En ten tweede houd het je scherp, omdat je niet heel veel tijd hebt voor deze sub doelen, maar je ze wel wilt halen. Weinig ruimte voor verslapping dus!

Conclusie

We zijn allemaal weer blij dat de sportscholen open gaan. Maar blijf verstandig en effectief trainen. Ga daarnaast goed voorbereid van start en blijf je progressie bijhouden. Op deze manier werk je naar je doelen toe en zul je jouw doelen uiteindelijk behalen. Dit zal je veel tijd schelen op de lange termijn. Wanneer je met een of meerdere van deze dingen moeite hebt, helpen wij van All in 1 Fit je hier graag mee verder! Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een van onze  trainingspakketten. Alvast veel plezier in de sportschool!