Thuis Fit Blijven Tijdens Lockdown En Quarantaine

Thuis Fit Blijven Tijdens Lockdown En Quarantaine

De sportscholen zijn dicht, maar geen stress! Thuis kun je prima aan je gezondheid en fitheid blijven werken. Wij zullen jou hierbij helpen. Het mooie is dat je hier niks voor nodig hebt, behalve goede motivatie en een paar minuten van je dag.

Het is erg belangrijk om je lichaam te prikkelen. Als je begint met fitnessen, zal je dit al snel bereiken met een goede thuis workout, maar als je al langere tijd fitnesst, heeft je lichaam meer nodig om geprikkeld te worden. Hoe gaan we dat met een thuis workout doen?

Heel simpel!  We blijven de spier prikkelen door, of de intensiteit te verhogen, of de oefening moeilijker te maken. De intensiteit verhogen doen we door meer herhalingen te doen per oefening. Misschien deed je eerst wel 12 herhalingen, dan gaan we er nu bijvoorbeeld 15 proberen. We kunnen ook de oefening moeilijker maken door bijvoorbeeld een pistol squat (squat op 1 been) te doen in plaats van de welbekende bodyweight squat. Dit zijn manieren om toch je lichaam te prikkelen.

Je kan ook anders gaan trainen. Misschien was je altijd wel erg gericht op kracht. Probeer dan nu bijvoorbeeld meer op uithoudingsvermogen te trainen. Zo zul je merken dat je algeheel fitter zal worden. Of misschien voel je wel vaak pijntjes, omdat je spieren en gewrichten vast zitten. In de sportschool hebben de meeste mensen “geen tijd” om te  rekken en strekken, terwijl dit natuurlijk wel belangrijk is. Ga hier dan nu thuis meer mee aan de slag, zodat je fitter dan ooit de lockdown uitkomt. Dit willen we toch allemaal?

Bij All In 1 Fit maken we het perfecte programma voor jou! Ook voor deze situatie kun je bijvoorbeeld gratis ons thuis workout trainingsschema downloaden. Of als je opzoek bent naar een compleet programma, inclusief voedingsadvies, kun je kiezen uit een van onze op maat gemaakte trainingsschema’s.