Ultieme energie voor de rest van je leven

Ultieme energie voor de rest van je leven

De meeste mensen kennen één soort energie. Dit is de soort energie die het meest voor de hand ligt, namelijk de energie uit onze voedingsmiddelen. Wanneer we te weinig of teveel eten, of drinken, hebben we een laag energieniveau. Dit is echter niet de enige vorm van energie die cruciaal is om je goed te voelen. De tweede soort energie kan zomaar de soort energie zijn waardoor jij je niet energiek voelt door de dag heen, hoe bewust je ook met je gezondheid bezig bent. Een goed dieet kan namelijk niet opboksen tegen de tweede vorm van energie, waar we het over gaan hebben in deze blog: levensenergie.

Levensenergie is misschien wel de sterkste energie die binnen ons leeft. Denk maar eens terug aan een tijd dat je volledig content was met het leven. Misschien was dit wel op vakantie of tijdens een waanzinnig uitje met een vriend. Dit zijn vaak niet de momenten dat we enorm bewust bezig zijn met onze gezondheid, maar toch hebben we meer energie dan anders. Dit klinkt misschien gek, maar lijkt te bevestigen dat levensenergie sterker is dan wat je uit je voedingsmiddelen haalt. Echter betekent dit niet dat ik zeg dat het niet uitmaakt wat je eet of drinkt. Ik ben niet voor niks een personal trainer en hecht hier enorm veel waarde aan. Toch hebben we levensenergie te lang opzij geschoven. Hier ben ik zelf net zo schuldig aan. Alhoewel ik in principe altijd op mijn voeding let en over het algemeen erg goed voor mijn lichaam zorg, heb ik lange tijd lage energie gehad door de dag heen. Daarom ben ik gaan uitzoeken hoe dit kan en heb ik ontdekt hoe belangrijk levensenergie is. Dit heb ik niet alleen zelf ervaren, maar wordt ook wetenschappelijk verdedigd.

Wij als mensen leven voor ons gevoel graag in gewoontes. Van 9 tot 5 werken, dan koken, eten en op de bank ploffen met Netflix aan. Je hersenen zijn erg efficiënt en vinden het fijn om zo min mogelijk energie te leveren. Wanneer jij in deze gewoontes leeft, staan je hersenen eigenlijk in rust stand. Misschien klinkt dit wel goed voor je, maar dit betekent ook dat je hormoonsysteem niet optimaal benut wordt. Dit zorgt o.a. voor dat je weinig enthousiasme en intens geluk zal voelen. Een ander concept hiervoor is een sleur. De sleur betekent op neurologisch gebied letterlijk ‘in rust stand staan’. Niet gek dat je daarom met je gezonde voedingsmiddelen niet kan opboksen tegen de levensenergie die ieder mens nodig heeft voor een gelukkig leven.

Hoe krijgen we nu levensenergie? Heel simpel, door je hersenen weer volledig aan te zetten. Stap uit de sleur. Dit kan simpel zijn door bijvoorbeeld nieuwe sportscholen te bezoeken of bij een andere supermarkt boodschappen te gaan doen. Ook kan dit radicaler door een solo reis te boeken naar een plek waar je graag heen wilt. Al deze nieuwe prikkels zullen je hersenen aanzetten en jou enorm veel levensenergie geven.

De combinatie van energie krijgen uit voedingsmiddelen en bewust levensenergie te verkrijgen door nieuwe ervaringen, zal jou elke dag enorm veel energie geven om te doen wat je wilt en je goed te voelen!