Je bekijkt nu Doortrainen Met Blessures?

Doortrainen Met Blessures?

Stel je hebt toch op een of andere manier een blessure opgelopen. Enorm balen natuuurlijk. Wat is nu de volgende stap die je zet? Train je erdoorheen, train je eromheen of neem je totale rust om te herstellen? Dit is erg belangrijk om te weten om weer zo snel mogelijk fit te worden. Na het lezen van deze blog weet jij precies wat je moet doen om zo snel mogelijk weer 100% vitaal te zijn en je doelen te crushen!

Volledig stoppen met een blessure of de training aanpassen

Moet je nu stoppen met trainen, met een aangepast schema doorgaan of gewoon door blijven trainen in de hoop dat het vanzelf over gaat? Het slimste om te doen, als je progressie wilt blijven boeken, is eromheen gaan trainen. Het mooie is dat het ook deuren kan openen. Je hebt nu bijvoorbeeld meer tijd om aan je zwakke punten te werken of meer bezig te zijn met stretchen.

Het is niet slim om helemaal te stoppen met trainen, omdat je dan alleen maar nog verder achteruitgaat. Daarnaast is er ook een grotere kans dat je jouw motivatie verliest. Wanneer je door blijft gaan met trainen is je doorbloeding ook beter in je lichaam, waardoor je blessure ook sneller zal genezen. Stop dus zeker niet met trainen en probeer het ergens ook positief in te zien. Je hebt ervan geleerd en hebt nu meer tijd om aan je zwakke punten te werken.

Conclusie

Het slimste wat je kan doen is met een aangepast schema doortrainen. Zo kan je extra focussen op andere gebieden van je lichaam en is de kans veel groter dat je jouw motivatie behoudt. Neem daarnaast de tijd om te evalueren hoe je het in de toekomst anders kan aanpakken om verdere blessures te voorkomen. Denk maar aan de beroemde quote van Einstein: ‘De definitie van waanzin is telkens hetzelfde doen, maar een andere uitkomst verwachten’. Leer daarom van de fouten die je maakt zodat je niet dezelfde blessures blijft oplopen.