Je bekijkt nu Fitness & Mindset

Fitness & Mindset

Mindset wordt vaak besproken in de fitnesswereld. Is het echt zo belangrijk om een goede mindset te hebben, of wordt dit vaak overschat? Hier gaan we het in deze blog over hebben. We onderscheiden drie belangrijke momenten: je mindset voor, tijdens en na de training. Elk hebben ze hun eigen focuspunten om maximaal resultaat te boeken. Mindset voor de training Je mindset zorgt er al voor of je de keuze maakt om überhaupt de stap te zetten om te trainen. Zonder een goede mindset is de kans groot dat je de training overslaat en op de bank Netflix gaat kijken. Wat is nu precies een goede mindset. We spreken van een goede mindset als je kan uitzoomen op je waardes. Wanneer je erg kort termijn denkt, is de kans groot dat je toch voor die Netflix serie gaat, maar met een goede mindset kan je uitzoomen en weet je dat om 10kg af te vallen, je nu toch echt naar de sportschool moet gaan. Dan kan je spreken van een goede, gezonde mindset.

Mindset tijdens de training

Hoe je de training mentaal ingaat is enorm belangrijk. Wanneer je mindset niet staat op focus op de sportschool, maar al denkt aan die borrel die je erna hebt is de kans groot dat er dingen mis gaan. Ten eerste is je focus niet volledig bij de training. Dit kan resulteren in blessures. Ten tweede is de kans groter dat je niet alles geeft, waardoor je resultaat mis loopt en als laatste zal het je achteraf ook veel minder voldoening geven. Bereid je daarom mentaal voor op de training. Visualiseer al tijdens de warming up hoe je straks in de zware oefeningen zit. Zo creëer je een goede mindset voor een goede training

Mindset na de training

Na de training is vaak het moment dat je het fijne gevoel van trots en voldoening voelt. Het is erg belangrijk om die gevoelens te ervaren. Je mag zeker trots en voldaan zijn na je training. Onthoud dit lekkere gevoel goed voor de keer dat je geen zin hebt in je training. Achteraf zal het fijn aanvoelen, wat de kans groter maakt dat je toch besluit niet op de bank Netflix te gaan kijken, maar naar de sportschool gaat.

Conclusie

Mindset is enorm belangrijk. Voor lang termijn resultaat zien wij van All In 1 Fit het zelfs als één van de drie fundamenten. Dit zijn training – voeding – mindset. Wanneer deze drie bij jou in orde zijn, boek je gegarandeerd resultaat. Bij All In 1 Fit zijn we gespecialiseerd in al deze drie fundamenten en helpen jou graag verder naar je doelen. Niet alleen voor nu, maar met de kijk op het lange termijn!