Je bekijkt nu Fitness Na De Zomer

Fitness Na De Zomer

Misschien heb je in de zomer even niet gekeken naar wat je eet en drinkt. Of hoe sportief je bezig bent Maar, alles wordt straks weer ‘normaal’. Tijd om je fitness en voeding (weer) op te pakken. Hoe doen we dat zodat we succesvol worden in wat we willen bereiken?

Stel doelen

Zonder doelen weten we niet waar we naartoe werken. Het is belangrijk om na een periode van loslaten doelen te stellen. Dit voor zowel je motivatie als map wat je moet doen om de doelen te realiseren. Stel zowel lange als korte termijn doelen op. De lange termijn doelen kan je zien als je dromen en de korte termijn doelen de stappen hiernaartoe. Zo weet je wanneer het goed gaat of wanneer het minder goed gaat, waardoor je aanpassingen kunt maken.

Schrijf op wat je doet

Vaak denken we dat we alles kunnen onthouden. Zeker in ons drukke leven is dat geen realistische gedachte. Maak het jezelf daarom niet te moeilijk en schrijf op wat je doet. Zowel je training en je voeding. Meten is weten. Dit betekent niet dat je dit met je voeding voor altijd moet doen. Wanneer je weet wat je eet kan je het opschrijven loslaten. Bij training ligt het net anders omdat je focust op het blijven verbeteren van je trainingsresultaten.

Focus op verbetering

Het gevaar is om hetzelfde te blijven doen. Het voelt goed en vertrouwd om geen ‘risico’s’ te nemen. Helaas is juist buiten je comfort zone waar het resultaat ligt. Je gaat je doelen niet behalen als je niet focust op blijven verbeteren. Schrijf daarom op wat je doet en probeer wekelijks te verbeteren. Dit is de manier om je doelen te blijven behalen!

Wees trots op je overwinningen

Wanneer je doelen stelt, deze opschrijft en focust op verbetering ben je gesetteld om je doelen te behalen. Deze overwinningen moet je niet als normaal gaan zien. Tuurlijk is het belangrijk nieuwe doelen te blijven stellen wanneer je de oude hebt behaald, maar het is ook belangrijk om je overwinningen te vieren. Trots te zijn op jezelf. Dit heb je op die momenten meer dan verdiend!