Grootste Voordelen Van Krachttraining

Grootste Voordelen Van Krachttraining

Naast dat krachttraining spiermassa opbouwt, heeft krachttraining nog veel meer voordelen. In deze blog gaan we een aantal van deze voordelen uitlichten. 

Krachttraining verbrand meer calorieën dan cardio 

Doordat je met krachttraining meer spieren gebruikt dan met cardio, is je vetverbranding ook hoger op langer termijn. Als je puur naar de workout tijd kijkt, zie je misschien dat je meer hebt verbrand met je cardio training. Maar het verschil tussen krachttraining en cardio is, dat je stopt met verbranden op het moment dat je stopt met je cardio, bij krachttraining blijf je na de training vet verbranden. Door krachttraining blijf je de hele dag door vet verbranden, waardoor je dus met krachttraining meer calorieën verbrand dan met cardio. 

Krachttraining maakt je gelukkiger

Het is in meerdere studies bewezen dat je door krachttraining het stofje “dopamine” aanmaakt in de hersenen. Dopamine is het stofje dat jou een geluksgevoel geeft. Dit betekent dat krachttraining je blijer kan maken. Ook is bewezen dat bij een te laag aan dopaminereceptoren je kans op overgewicht een stuk groter is. De reden is dat je meer moet eten om een verzadigd gevoel te krijgen. 

Krachttraining is goed voor je hart 

Het is aangetoond dat wanneer je 45 minuten traint je bloeddruk al met 20% omlaag gaat. Dit zou er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat je geen bloedverdunners meer hoeft te slikken. Daarnaast is een lage bloeddruk altijd goed voor je. Het verminderd bijvoorbeeld ook je stressniveau. 

Krachttraining helpt tegen veroudering 

Krachttraining helpt tegen vroegtijdige veroudering: het stimuleert de aanmaak van groeihormonen in je lichaam, waardoor het natuurlijke afbraak- en verouderingsproces vertraagd wordt.

Krachttraining zorgt voor een beter postuur 

Zeker in deze tijd is een goed postuur moeilijk om te behouden. We zitten veel op de telefoon en laptop. Hierbij is onze rug niet altijd even mooi recht. Doordat we vaak met de schouders naar voren zitten krijgen we een bolling in de rug. Zo is er een grote kans op rug, schouder en nek- klachten. Door krachttraining is het mogelijk om je postuur weer te verbeteren. Dit door de achterliggende spieren te trainen, zodat alles weer mooi recht komt te staan.

Wil je aan de slag gaan met krachttraining? Bij All In 1 Fit, hebben wij verschillende trainingsschema’s gericht op jouw specifieke doel, waardoor je snel resultaat kunt bereiken!