Je bekijkt nu Lichaamsgewicht Oefeningen Of Trainen In De Sportschool?

Lichaamsgewicht Oefeningen Of Trainen In De Sportschool?

Vooral in de zomerperiode zie je steeds meer mensen buiten trainen. Niet gek natuurlijk! Je training combineren met het werken aan je zomerkleurtje klinkt voor de meeste als muziek in de oren. Maar is buiten trainen met lichaamsgewicht oefeningen zoals de pull up en push up net zo effectief als de sportschool of moet je toch bepaalde dagen de zon opofferen voor de sportschool?

Wanneer je als beginner start met fitness zijn lichaamsgewicht oefeningen een goede optie. Het is namelijk zeker mogelijk een aantal kg’s spiermassa te kweken met deze oefeningen. Denk hierbij aan de push up, squat en pull ups. Oefeningen die je makkelijk buiten of thuis kunt uitvoeren.

Simpel gezegd kweek je spiermassa door jezelf te verbeteren. Wanneer je deze week 10 push ups kunt doen en volgende week 15 push ups kan je verwachten dat je lichaam zich aanpast, dit resulteert in spiermassa (hiernaast is natuurlijk ook goede voeding en optimale rust nodig).

Het is dus mogelijk, en misschien wel net zo effectief als de sportschool, voor beginners om spiermassa aan te komen. Maar, je ziet het misschien al aankomen, voor gevorderde krachtsporters die focussen op spiermassa kweken zal het helaas niet net zo effectief zijn als krachttraining in de sportschool. Het is enorm lastig om progressie te blijven boeken met lichaamsgewicht oefeningen en je lichaam te blijven prikkelen. Van 20 pull ups naar 21 pull ups zal niet zoveel meer voor je spiermassa doen dan het gewicht verhogen van de lat machine.

Wanneer je doel is om zoveel mogelijk spiermassa te kweken zal krachttraining toch voor het meest effectieve resultaat zorgen. Bij andere doelen kan het natuurlijk geheel anders zijn. Kijk daarom naar jouw persoonlijke doelen en pas hier je training op aan.