Waarom het goed is om doelstellingen te maken

Waarom het goed is om doelstellingen te maken

Iedereen zal het weleens meemaken. Je hebt geen idee wat je wilt in je leven, en hoe je nu progressie maakt voor de toekomst. Hetgeen wat je hierbij gaat helpen, is het bijhouden van je doelen. Hieronder ga ik je precies uitleggen waarom jij dit moet gaan doen! 

Bewust nadenken over je doelen 

Het goede aan het bijhouden van je doelstellingen is, dat je eerst bewust moet nadenken over wat je doelen zijn. Dit moment is erg belangrijk. Veel mensen staan hier niet even bij stil, en weten daardoor niet specifiek wat hun doelen zijn. Schrijf je doelen daarom altijd uit. Zo kun je er ook altijd op terugkomen. Zeker fijn op je mindere momenten. Je zult doelen hebben in verschillende tijdsperiodes. Het is erg belangrijk dat je voor alle periodes doelen voor ogen hebt 

Korte termijn 

De korte termijn doelen kun je indelen in een maand en een week. Je doelen zijn daarom erg kort dag. Neem dit mee in de doelen die je stelt. Ambitieus zijn is goed, maar te ambitieus zijn zal je demotiveren, omdat je niet realistisch bent geweest met je doelen.

Mid lange termijn 

De mid lange termijn doelen zijn de doelen die je voor ogen hebt voor 12-15 maanden. Je doelen moeten daarom iets groter zijn dan de korte termijn doelen. Je hebt meer tijd, dus ook meer ruimte om deze doelen te realiseren. Hier mag je daarom al een stuk ambiteuzer zijn. 

Lang termijn 

De lange termijn doelen gaan om 3-5 jaar. Dit voelt nog heel ver weg, maar toch zal dit stiekem vrij snel gaan. Je doelen moeten hier ambitieus zijn. Niks is te gek om op te schrijven. Houd jezelf daarom ook echt niet tegen met de doelen die je opschrijft. Het is slim om als eerst met de lange termijn doelen te beginnen. Zo kun je deze doelen weer opdelen in sub doelen, die in je mid lange en korte termijn doelen passen. 

Conclusie 

Het is goed om doelen te hebben, en nog beter om deze uit te schrijven. Zo raak je het overzicht niet kwijt, en weet je waar je naartoe werkt. Je zult ook merken dat, wanneer je de gestelde doelen behaald, je hier veel energie uithaalt. Deze energie kun je weer gebruiken voor je volgende doelen!