De Zomer Komt Eraan!

De Zomer Komt Eraan!

Uitkijken dat de zomer eraan komt? Het is juist waar we het hele jaar op wachten! Juist, daarom is het belangrijk om uit te kijken op het gebied van fitness. De meeste blessures komen namelijk voor rond deze periode. Hoe dit komt en hoe je hierop kunt anticiperen weet jij na het lezen van deze blog.

Gretigheid

Hoe dichter bij de zomer, des te gretiger we worden. Of dit nu komt doordat we stiekem te weinig hebben gedaan in de afgelopen maanden of omdat we er toch nog extra goed uit willen zien op het strand. De extra motivatie die je krijgt is van zichzelf niet slecht. Het wordt pas problematisch als je gretig wordt en onrealistische resultaten verwacht binnen korte tijd. Gretigheid brengt eerder blessures dan serieus resultaat. Het laatste wat je in deze periode wilt is een blessure. Zowel voor je ‘summerbody’ als voor je algehele mobiliteit in de zomer.

Geen goede voorbereiding

Wanneer de warme zon weer begint te schijnen beginnen we met zijn allen weer te denken aan ons lichaam. Is het wel ‘summer ready’ of moet er toch nog wel het een en ander gebeuren? Helaas trekken 9/10 de conclusie dat er nog werk aan de winkel is. De logische volgende stap is om dan gelijk aan de slag te gaan. Hier wordt echter een fundamentele stap gemist: de voorbereiding. Zonder een goede voorbereiding weet je ook niet waar je aan begint. Ook niet of het realistisch is wat je wilt bereiken. Om gelijk 110% te geven en daarna weken overtraint thuis te zitten lijkt mij ook niet tactisch. Bereid je daarom eerst goed voor en ga daarna aan de slag!

Hoe het wel moet

Het is belangrijk om van te voren je doel(en) op te stellen. Maak hierop gebaseerd een stappenplan. Kijk uit dat je niet gelijk te hard van stapel gaat. Van 0x naar 5x in de week trainen is fysiek niet realistisch voor de meeste mensen. Bouw het langzaam op en neem de tijd voor je doelen. Als je weet dat je vorig jaar je doelen niet hebt bereikt, pak dan dit jaar wat meer tijd. Je weet nu dat gretigheid voor blessures zorgt en blessures brengen je verder weg van je doelen. Gebruik een goede voorbereiding gebaseerd op je doelen en werk hier met een realistische blik naartoe. Zo zal jij deze zomer ‘summer ready’ zijn!

Heb je moeite met een goede voorbereiding maken voor jezelf en/of realistisch blijven naar je doelen toe? Bij All in 1 Fit werken we met een gepersonaliseerd realistisch plan samen naar het behalen van je doelen.

Op allin1fit.nl bieden wij gepersonaliseerde summerbody schema’s aan om jou te helpen. Of je nu thuis of op vakantie bent. Of maak gebruik van onze “Follow Along” Holiday Workout gericht op zo efficiënt mogelijk trainen tijdens je vakantie.